Gå direkt till textinnehållet

Adaktusson planerar att stämma Wolodarski

Lars Adaktusson uppger att han överväger att stämma DNs chefredaktör Peter Wolodarski för förtal för att DN spred uppgifter om hur han röstat om aborträtt i EU-parlamentet.

Journalisten och riksdagsledamoten Lars Adaktusson (KD) uppger för Svenska Dagbladet att han ”inom några dagar” planerar att stämma Peter Wolodarski för tidningens rapportering om hur Adaktusson röstat kring abortfrågan i EU-parlamentet.

I artikeln i DN som publicerades i maj 2019 framkom att Lars Adaktusson, som då var EU-parlamentariker för KD, hade röstat mot aborträtt 22 gånger. Artikeln ledde till en abortdebatt som skadade KD i slutskedet av valrörelsen inför EU-parlamentsvalet, och skapade ett betydande väljartapp, enligt partiets valutvärdering.

Lars Adaktusson anser att uppgifterna i DNs artikel är felaktiga.

Annons Annons

”Jag har inte röstat mot abort en enda gång. Jag har röstat mot att den frågan ska föras upp på EU-nivå, det är vad de här omröstningarna har handlat om för min del”, säger Lars Adaktusson till SvD.

DNs chefredaktör Peter Wolodarski säger till SvD att han inte har några synpunkter på eventuella förtalsanmälningar men konstaterar att publiceringen redan friats i Mediernas Etiknämnd.

Fler avsnitt
Fler videos