Gå direkt till textinnehållet

TV4 Stockholm läggs ner

TV4-gruppen lägger ner TV4 Stockholm och centraliserar flera lokalredaktioner. Stockholmsnyheterna ersätts av ett urval av lokala nyheter från hela landet. UPPDATERAD

– Vi prioriterar om vår nyhetsbeställning. Det pågår ett möte just nu, säger TV4-gruppens pressansvarige Magnus Törnblom.

I ett internt mejl som gått ut till medarbetarna på Nyhetsbolaget skriver VD Åsa Tillberg att konsekvenserna av den ändring av nyhetsbeställningen som TV4 gör "på kort sikt blir tråkiga för många personer här på Nyhetsbolaget".

Lokalnyheterna i Stockholm läggs ner, troligen från 1 december. Vid årsskiftet flyttas bevakningen av Helsingborg, Borås och Linköping till centralorterna Malmö, Göteborg och Norrköping. Och ekonominyheterna på morgnarna läggs ner, troligen från 1 december, enligt informationen från Åsa Tillberg.

Annons Annons

Ungefär 15 tjänster försvinner i och med förändringarna.

Tillberg skriver att det finns en risk för uppsägningar. Fackliga förhandlingar har inte inletts men Tillberg hoppas inleda dem redan nästa vecka.

TV4 vill att lokal-TV i Stockholm ska ersättas av "ett urval av de mest intressanta lokalnyheterna från övriga 24 lokala editioner runt om i Sverige".

Lokalt väder och lokal trafikinformation från Stockholm fortsätter att sändas.

I ett pressutskick från TV4-gruppen motiverar programdirektör Viveka Hansson nedläggningen av Stockholmsnyheterna så här:

– Stockholm är redan intensivt bevakat av vår riksredaktion. Vi har också alla möjligheter att snabbt bevaka en händelse var som helst i Stockholm genom direktsändning för TV4 Play. Samtidigt producerar våra lokala redaktioner ute i landet ett hundratal nyheter varje dag. Många av dem är spännande, angelägna eller viktiga oavsett var du bor. Vi tror att ett urval av de bästa nyheterna kan ge publiken i huvudstaden ännu mer.

Journalisten söker Åsa Tillberg och Ann Johansson, ordförande i journalistklubben på Nyhetsbolaget.

Fler avsnitt
Fler videos