Gå direkt till textinnehållet

SVT Nyheter tar bort avdelningschefer

Tre nyhetschefer med ansvar för online, broadcast och planering ska tillsättas på Riksnyheterna. Viket också innebär att de gamla avdelningscheferna försvinner från organisationen.

Som Journalisten rapporterade redan i februari är SVT, sedan förra hösten, i full färd med att organisera om Riksnyheterna. Det betyder bland annat att den gamla ledningen med avdelningschefer skrotas och ersätts med tre nyhetschefer och en administrativ chef.

De tre nyhetscheferna kommer ansvara för online, broadcast och planering.

– Överflyttningen för att stärka oss online har pågått i flera år egentligen, men det stämmer att vi nu tar ett större grepp om organisationen sedan förra hösten i och med detta, säger Ulf Johansson, chef för Riksnyheterna.

Vilka de tre nyhetscheferna blir är ännu inte klart. Men Ulf Johansson hoppas bli klar med rekryteringarna under den närmaste veckan. Hur länge det tar innan hela den nya organisationen är förhandlad och klar kan Ulf Johansson inte svara på i dagsläget.

– Efter att vi fått klart vilka nyhetscheferna blir så vill vi att de ska få chansen att sätta sig in i och påverka hur vi organiserar oss nedåt. Vi vill kraftig förstärka onlinedelen och försöka att förenkla nyhetsflödet genom att slå ihop planering och det vi tidigare kallade ”insamlingen” här på SVT (reportergupper och fotografer red.anm). Att vi utser en nyhetschef för broadcast är också för att värna våra tunga nyhetsprogram, säger Johansson.

Fler avsnitt
Fler videos