Gå direkt till textinnehållet

Stampen gör sig av med redigeringsnavet

Stampen Local Medias gemensamma redigeringsnav i Trollhättan skrotas. Totalt berörs 14 tjänster när ledningen lägger ned navet. Nu ska tidningarna själva ta hand om sidplanering och redigering av printsidorna.

Ett mejl har i dag gått ut över intranätet i Stampen Local Media. Där fick medarbetarna reda på att den gemensamma redigeringen i Trollhättan läggs ned och tidningarna själva ska nu ta hand om sidplanering och färdigställandet av tidningssisdorna. Journalisten har tagit del av mejlet som gått ut och det hela bekräftas också på morgonen av TT/ELAs klubbordförande Mari-Louise Anderstedt.

– Ja, det stämmer säger hon till Journalisten.

Totalt berörs 14 tjänster i redigeringsnavet men samtidigt ska 5,5 redigeringstjänster spridas ut över de lokala titlarna (GP 1,5 tjänst, Bohusläningen 1,5, TTELA 1,0, Hallands Posten 1,0 och Hallands nyheter 0,5 tjänst) enligt mejlet.  

Annons Annons

Mari-Louise Anderstedt bekräftar också att ett erbjudande om avgångsvederlag gått ut till personer i det nuvarande redigeringsnavet.

”Förändringen möjliggörs av att sidplaneringsverktyget uppgraderats, vilket gör att sidplaneringen lokalt kan göra klart tidningssidorna. Rekryteringarna till de nya tjänsterna som sidplanerare på de olika titlarna kommer att genomföras inom kort”, skriver Stampen i mejlet som gått ut till personalen.

Journalisten söker Cecilia Krönlein, chefredaktör på Stampen Local Media. 

Fler avsnitt
Fler videos