Gå direkt till textinnehållet

Philippe Leruth ny president i IFJ

Den belgiske dagstidningsjournalisten Philippe Leruth har valts till ny ordförande i Internationella Journalistfederationen (IFJ) och Svenska Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling har valts in i styrelsen. UPPDATERAD

Philippe Leruth valdes på kongressen i Angers, Frankrike, till ny ordförande i IFJ. Han efterträder Jim Boumelha som lett organisationen sedan 2007.

Philippe Leruth arbetar till dagligdags som journalist på den belgiska dagstidningen L’Avenir och har tidigare varit vice ordförande i den Europeiska Journalistfederationen (EFJ) mellan åren 1995 och 2005.

På samma kongress valdes Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling in i styrelsen, som består av 21 ledamöter.

Annons Annons

– Det känns bra att Sverige och Norden åter finns representerade i IFJ:s ledning så att vi kan vara med och påverka journalistiken och journalisters förhållanden även i ett internationellt perspektiv, säger Jonas Nordling på Journaslitförbundets hemsida.

Internationella Journalistfederationen är världens största journalistorganisation och representerar genom sina medlemsorganisationer, bestående av fackförbund, 600 000 journalister i 139 länder.

Fler avsnitt
Fler videos