Mats Nylund är chefredaktör för den nystartade webbtidningen MCV Nordic. FOTO: Petter Hansson Frank

Ny webbtidning
om spelbranschen

15 mars, 2012

I måndags lanserades webbtidningen MCV Nordic som kommer att bevaka skeendena inom den växande datorspelindustrin i Norden.

MCV står för Market for Computer and Video Games och förlagan till den nordiska versionen heter MCV UK. Den är belägen i Storbritannien, kommer ut både i pappersform och på webben och är en välrenommerad bevakare av den europeiska datorspelsmarknaden.

Till skillnad från de flesta andra bevakare av spelmediet vänder sig MCV i första hand till spelutvecklare, utgivare och återförsäljare i stället för till konsumenterna. Det är nyheter om industrin som står i fokus, snarare än rapporter och recensioner av produkterna.

Mats Nylund är chefredaktör på MCV Nordic och säger att det är spelutvecklarna själva som efterlyst en sådan här tidning.

– De som jobbar i branschen vill kunna se vad som händer omkring dem. Det är inte så lätt att göra det när man sitter i en spelstudio hela dagarna. Då är det bra att det finns en tidning som kan ta hand om den biten.

Christer Engström, marknadsansvarig på MCV Nordic, kontaktades av den brittiska tidningen i augusti förra året och man inledde då förhandlingar om att starta upp en nordisk version. I måndags var sajten klar, och enligt Christer Engström har den fått en positvi start.

– Det har gått bra, vi har fått väldigt mycket positiv feedback från människor i branschen.

MCV Nordic kommer att täcka nyheter från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Alla texter är på engelska. Du hittar till sajten här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies