Gå direkt till textinnehållet

NA-fotograf attackerad av supporter

Nerikes Allehandas fotograf attackerades av fotbollssupportrar. Han tvingades radera bilder han tagit och fick utrustning förstörd.

Det var på söndagen i samband med en fotbollsmatch mellan Örebro och Djurgården som en av NAs fotografer attackerades och tvingades att radera bilder han tagit. En blixt förstördes också i det tumult som uppstod. Det skriver NA.

Fotografen hade tagit bilder på Djurgårdsupportrar som skanderade på Storgatan i Örebro då en av dem blev provocerad av att händelserna dokumenterades av NAs medarbetare.

”Jag ser det som att totalt oacceptabelt. Det är inte första gången som våra medarbetare, framför allt våra fotografer, blir attackerade på allmän plats. Det gäller fotbollsmatcher, rättegångar och i andra sammanhang. Det är allvarligt för vi har vårt uppdrag att rapportera det som händer och sker och vi har tillstånd att ta bilder på gator och torg av nyhetsmässiga skäl. Då är det ett elände att vi blir hindrade på det här sättet”, säger Katrin Säfström, tidningschef och ansvarig utgivare på NA till den egna tidningen.

Annons Annons

Fotografen klarade sig utan fysiska skador.

Fler avsnitt
Fler videos