Gå direkt till textinnehållet

Lokalsajt satsar på crowdfunding

Den lokala nyhetssajten Burlövs Nyheter har börjat med crowdfunding. Läsarna ska genom frivilliga donationer vara med och stötta sin lokaltidning på nätet. Tanken är att göra tidningen mindre beroende av annonser.

Malin Lindgren, som är redaktör och ansvarig utgivare på nyhetssajten Burlovsnyheter.se, ser det som en form av frivillig prenumerationsavgift. Hon tror inte att det går att ta betalt för nyheter på nätet eftersom läsarna är vana vid att innehåll är gratis på nätet.

– Däremot tror jag att det finns många som vill ha lokala nyheter och att de kan tänka sig att skänka en slant så att sajten fortlever. Jag har fått oerhört mycket positiv respons från läsarna sedan jag drog igång arbetet med Burlövs Nyheter, säger hon.

Några särskilda förmåner för den som donerar pengar kommer inte att finnas på sajten utan samtliga nyheter är tillgänglig för alla. Malin Lindgrens förhoppning är att läsarna ska tycka att nyheterna på sajten är så pass bra att de vill vara med och stötta den lokala journalistiken i alla fall.

Annons Annons

Malin Lindgren är ensam reporter och redaktör för sajten som lanserades den 1 november förra året. Hon startade den eftersom Burlöv allt mer har hamnat i medieskugga efter att de större tidningarna minskat bevakningen av kommunen.

Fler avsnitt
Fler videos