Gå direkt till textinnehållet

Lars-Göran saknad på grävartopplistan

Många har reagerat på att ett känt grävarnamn saknades på tidskriften Scoops lista över de senaste 25 årens bästa grävare: Lars-Göran Svensson. (Korrigerad)

När Lars-Göran Svensson 2011 efter elva år lämnade SVTs Uppdrag granskning var han den som längst hade jobbat på det grävande magasinet. Bakom sig hade han bland annat reportaget om fördomsfulla politiker i valstugor, fallet Louise i Vetlanda. Han är flera gånger prisad för sina undersökande reportage.

Men hans namn fanns inte med bland de 25 på grävartopplistan och inte heller bland de bubblare som hamnat strax utanför.

– Svensson fanns med på en bruttolista, men när de sju jurymedlemmarnas listor med vardera 25 namn räknades ihop hade hans namn fallit ifrån, säger Scoops redaktör Fredrik Nejman. Han understryker att listan bygger på subjektiva val och att den inte ska ses som vetenskaplig eller objektiv. Det är bra att det blir diskussioner kring juryns val, tycker han.

Annons Annons

– Lars-Göran Svensson har gjort många bra reportage. En anledning till att han inte kom med kan vara att minnet är kort. Det är ett tag sedan han gjorde sina undersökande reportage i Uppdrag granskning.

Lars-Göran Svensson meddelar att han är frilans men att han även nu arbetar på heltid åt Uppdrag Granskning.

Fler avsnitt
Fler videos