Gå direkt till textinnehållet

Hansen Media i rekonstruktion

Hansen Media som ger ut Musikermagasinet och tidningen Monitor ska genomgå en rekonstruktion. Tidningarna har skulder till flera frilansar, som nu får räkna med att inte få betalt fullt pris för redan publicerade artiklar och bilder.

Rekonstruktionen av Hansen Media AB innebär att många frilansar som har skrivit för tidningarna Musikermagasinet och Monitor inte kommer att få full betalning.

Journalisten har tidigare berättat om att företaget haft problem med att betala sina frilansar. Du kan läsa den artikeln här.

Enligt information till frilansar kommer de bara att erhålla 25 procent av sina ersättningar. För frilansjournalisten Tomas Tornefjell som har krav på drygt 20 000 kronor på Hansen Media skulle det innebära att han bara kan räkna med att få ut 5 000 kronor.

Annons Annons

Men ersättningsnivån är ännu inte bestämd av rekonstruktören. Det kan bli mindre än 25 procent.

– Tidningen erbjuder förhandsbetalning om man väljer att fortsätta skriva för dem och säger att de ska kompensera oss för våra förluster när man får fart på verksamheten, berättar Tomas Tornefjell.

Monitors chefredaktör Martin Leisborn bekräftar att företaget är under rekonstruktion men hänvisar alla frågor till ägaren Björn Hansen. Journalisten har sökt Björn Hansen.

Om rekonstruktionen genomförs framgångsrikt kommer det att innebära att tidningarna kan fortsätta att komma ut men också att de obetalda skulderna till frilansar försvinner.

Fler avsnitt
Fler videos