Gå direkt till textinnehållet

De prisades på Fackförbundspressens dag

Byggnadsarbetaren, Pedagogiska magasinet och Chefstidningen tog hem några av fackförbundspressens priser på torsdagskvällen. Här är alla vinnarna:

Bästa kommenterande text:
Josefin Stridh, Transportarbetaren, för "Sjuka sjukresor", med motiveringen: "Fackförbundspressen sjuder av berättelser om liv och arbete. Rum efter rum öppnas in i världar som annan journalistik sällan når. Priset för bästa kommenterande text går i år till en stark, rak, ilsken och medkännande berättelse om taxibranschen. Josefin Stridhs vittnesbörd om sjuka sjukresor är helt enkelt sjukt bra."

Fackliga nyheters pris:
Byggnadsarbetaren med motiveringen: ”Vinnaren har skapat engagemang med en genomarbetad analys av användarbeteenden. Man har lyckats bygga relevans bland sina målgrupper i några viktiga frågor och dessutom kraftigt ökat trafiken till den egna sajten. För en unik och innovativ Facebookstrategi."

Bästa avslöjande:
Anna Tiberg, Dagens Arbete och Helena Gunnarsson, Kommunalarbetaren, med motiveringen: ”Lika viktig som välskriven. För en stark belysning av en enorm, Kafkaliknande David- och Goliathistoria, där Goliat är vinnaren.”

Annons Annons

Bästa illustration:
Specialpedagogik för "Ett begrepp i blåsväder". Illustration: Erica Jacobson. "För en bild som är öppen för egna tolkningar, där den lilla detaljen med ögat fångar uppmärksamheten.”

Bästa redigering:
Chefstidningen för ”Jag följer en röd tråd” Layout: Sandra Johnson. "För ett stilrent utförande, från väl genomtänkt idé till färdig produkt."

Bästa foto:
Pedagogiska magasinet med Kent Klichs foto till ”Till helvetet och tillbaka” med motiveringen: "För en kreativ tolkning av uttrycket ”att våga kasta sig ut”, med spännande symbolik och snygga linjer. "

Bästa berättande text:
Elinor Torp, Dagens Arbete för "Med lite tur har jag spelat någon roll" med motiveringen: "En svår olycka påverkar hela livet för den som drabbas, oavsett vad den beror på och om någon kan ställas till ansvar. Med skön stil, lyhört lyssnande och fint stämt språk rör årets vinnare i klassen Bästa berättande text läsarens hela känsloregister i en brutal men hoppfull berättelse om en ung arbetare och hans familj och visar hur de lyckats göra något bra av det allra värsta.

Bästa förklarande text:
Jenny Kallin, Vårdfokus för ”Outforskad kroppsdel” med motiveringen: ”Med bra och genomtänkt pedagogik i både text och grafik tar artikeln ett nytt grepp i ett försummat ämne som berör många på ett livsviktigt område. Den läsvärda artikeln kan leda till ett förändrat arbetssätt som gör tillvaron bättre.”

Årets omslag:
Polistidningen.

Fler avsnitt
Fler videos