Gå direkt till textinnehållet

Allerklubben: ”Många blev överrumplade”

Aller Media med 42 tidskrifter ska genomföra ett sparpaket om 50 miljoner kronor. ”Det är fullständigt hisnande stora summor”, säger Marie Schultz, ordförande i journalistklubben på Aller Media.

Journalistklubben på Aller Media fick tillsammans med övriga klubbar information om det planerade sparpaketet i måndags. Under torsdagen har övrig personal informerats.

Den information som ledningen i dag gått ut med är att 50 miljoner kronor ska sparas och att besparingarna ska ske snabbt. Orsaken är att intäkterna minskar för Aller Media.

Under februari månad ska en analys göras för att se hur besparingarna ska göras och innan den är klar går det inte att säga något om hur personalen kommer att påverkas.

Annons Annons

– Det ligger i farans riktning att det kommer att bli fråga om personalminskningar. Det är fullständigt hisnande stora summor, men efter genomgången kan jag kanske se att det måste till besparingar för att trygga jobben på lång sikt, säger Marie Schulz, ordförande i journalistklubben på Aller Media.

– Vi har kommit överens med arbetsgivaren om täta kontakter för att lösa problem som uppstår.

Hur är stämningen bland personalen?
– Många blev överrumplade och väldigt många är oroliga. När det kommer sådana här besked har man sig själv närmast, och det är helt naturligt, säger Marie Schultz.

Fler avsnitt
Fler videos