Gå direkt till textinnehållet

Yxattack var riktad mot Charlie Hebdo

Två medarbetare på ett tv-produktionsbolag skadades i yxattacken som var riktad mot Charlie Hebdo.

I fredags överfölls två personer av en man med en köttyxa utanför Charlie Hebdos tidigare kontor i Paris, där tolv personer dödades i ett terrordåd 2015.

Nio personer har gripits för inblandning, varav en 18-årig man som har erkänt attacken, enligt AP. Motivet till attacken ska ha varit att hämnas på Charlie Hebdo sedan tidskriften åter publicerat karikatyrer av profeten Muhammed. Franska myndigheter beskriver dådet som islamistisk terrorism. Enligt AFP ska mannen ha trott att Charlie Hebdos redaktion låg kvar i byggnaden. Redaktionen flyttade till hemlig plats efter terrorattacken 2015.

De två personer som skadades i attacken var anställda på tv-produktionsbolaget Premieres Lignes som gör dokumentärfilmer och är grundat av två grävjournalister. Bolaget har sitt kontor på Rue Nicolas Appert, där Charlie Hebdo hade sitt kontor 2015. En muralmålning som hedrar minnet av de som mördades i terrorattacken i januari 2015 finns intill.

Annons Annons

Just nu pågår en rättegång mot 14 personer som anklagas för att ha hjälpt till med logistiken, finansierat och medverkat till terrorattackerna mot Charlie Hebdo 2015.

Fler avsnitt
Fler videos