Gå direkt till textinnehållet

Vi vill ta upp tittarnas frågor

SVT satsar på interaktiva livesändningar på webben. Bakom sändningarna ligger bloggen Nyhetslabbet, som ska ta upp tittarnas frågor, tips och idéer. Man kan följa bloggen och kommentera inläggen, samt mejla och twittra. Niklas Svensson är en av fyra på redaktionen.

Vad är tanken med Nyhetslabbet?
– Det är en blogg bakom SVT Nyheters interaktiva livesändningar. Vi kommer att ta upp aktuella händelser, men även tittarnas frågor. Man kan kommentera på bloggen, mejla eller twittra för att ge oss tips och idéer. Tittarna ska få ha synpunkter på vilka gäster vi ska ha och vilka ämnen vi ska ta upp.

Hur kommer livesändningarna att se ut?
– Livesändningarna börjar om någon vecka. Men bloggen är redan i gång så man kan gå in och läsa och kommentera. Sändningarna kommer att vara cirka en kvart och sändas runt tretiden, tre gånger i veckan. Men inget är helt bestämt, även tittarna får vara med och påverka. För att utvecklas måste man testa, göra fel och göra om.

Vilka vill ni nå?
– Så många som möjligt. De som inte har möjlighet att titta på dagen kan se sändningarna i efterhand.

Hur ser redaktionen ut på Nyhetslabbet?
– Vi är fyra stycken som gör allt tillsammans. Både tekniska saker, bokar gäster och driver bloggen. Filip Struwe är den enda som har en specifik uppgift, han ska vara programledare.

De andra två medarbetarna är Freja Salö och Leo Wallentin.

Fler avsnitt
Fler videos