Gå direkt till textinnehållet

Vi kommer behöva fortsätta prioritera

Drygt tio tjänster ska bort från Svenska Dagbladets redaktion.- Vi kommer behöva fortsätta att hela tiden göra olika typer av prioriteringar, säger SvDs VD Gunilla Asker.

Tidningsledningen räknar med att inte behöva säga upp medarbetare, utan klara nedbemanningen genom pensionsavgångar, några avgångsvederlag och genom att se över inhyrd personal och vikarier.

Ska ni göra en mindre tidning eller mindre av något?

– Jag ser inte det. Anledningen till att vi gör det här är att kunna fortsätta jobba med SvD i alla kanaler. Vi har haft tillräckliga muskler för att göra tre tunga lanseringar det senaste året: nya Svd.se, nya Näringsliv och Ipadmagasinet SvD Insikt. Vi är måna om att kunna fortsätta satsa framåt och därför behöver vi se över kostnaderna. Vi ska hitta nya sätt att jobba – och smartare.

Hur ska redaktionen klara att göra en lika bra tidning – ni har redan en väldigt tajt organisation?

– Vi har en fantastisk redaktion som har gjort strålande insatser. Vi kommer att behöva fortsätta att hela tiden göra olika typer av prioriteringar.

Hur ser du på att beskedet kommer bara någon vecka efter att DN lanserat sin omgjorda tidning och går ut i en stor annonskampanj?

– Vi har också satsat enormt under det här året, det har inget med varandra att göra. Och det är bara två år sedan vi gjorde om hela tidningen medan det är relativt sett länge sedan DN gjorde något mer genomgripande med sin tidning.

 

Fler avsnitt
Fler videos