Gå direkt till textinnehållet

Västras stugby säljs troligen

Stugbyn Heestrand kommer troligen att säljas. Västra journalistföreningen, ägare till semesterbyn, har skulder på tiotusentals kronor.

Anledningen till att föreningens ekonomi urholkats är att den förre ordföranden inte lyckats hyra ut stugorna, och utan inkomster från uthyrningen har det inte funnit pengar att betala de löpande utgifterna. Journalisten har tidigare skrivit om krisen för stugbyn.

En interimsstyrelse med Anders Kilner som ordförande har nu tagit över ansvaret för stugbyn och har lyckats få stugorna uthyrda och kunnat betala de mest akuta räkningarna som försäkringen.

Men det räcker inte till att betala de skulder som föreningen har. Eftersom stugorna inte är vinterbonade kan de inte hyras ut under vintermånaderna. Först nästa sommar kan föreningen få in pengar för en full beläggning.

Risken finns att några leverantörer som inte fått betalt begär föreningen i konkurs. Då tar en konkursförvaltare över som säljer anläggningen för att betala skulderna.

– Det är en kostsam process. Då är det lika bra att föreningen själv försöker genomföra en försäljning under hösten. Överskottet vid försäljningen kan användas på något sätt som kommer medlemmarna till del, säger Anders Kilner.

Beslut kommer att fattas vid årsmötet den 8 september.

Fotnot: Läs även Anders Kilners debattartikel om Heestrand här.

Fler avsnitt
Fler videos