Gå direkt till textinnehållet

Varsel på Mitt i och Direktpress i sommar

Direktpress kommer att varsla journalister om uppsägning på både Mitt i och Direktpress. Arbetgivaren vill förhandla under sommaren. ”Det är omtumlande och känns förstås jättejobbigt”, säger Pia Bispo, journalistklubben på Mitt i.

Klockan 10 i förmiddags hölls ett personalmöte på Mitt i med Patrik Vincent, vice vd för Direktpress olika tidningsbolag samt tillträdande vd för Mitt i.

– Vi fick veta att det kommer att bli varsel och att förhandlingarna ska ske under sommaren. Det är mycket känslor nu och väldigt stor oro. Det är omtumlande och känns förstås jättejobbigt, säger Pia Bispo (bilden), som är en av journalistklubbens tre förhandlare på Mitt i.

Hur stort varslet blir eller hur det kommer att slå mot de olika bolagen har inte kommunicerats.

Annons Annons

– Arbetsgivaren vill inte föregå förhandlingen, och det är förstås bra. Samtidigt är det många som vill veta och känner oro inför hösten. Vi vet inte vilka lokaler vi ska vara i, vilka tidningar som ska göras eller vilka människor som kommer att vara kvar. Det har gått en vecka sedan vi fick veta att vi blivit uppköpta. Vi är fortfarande i chock, säger Pia Bispo.

Ingen förhandlingsframställan har ännu överlämnats, vare sig till journalistklubben på Mitt i eller till journalistklubben på Direktpress.

– Vi har inte fått någon information om varsel, men jag misstänker att vi får en förhandlingsframställan de närmaste dagarna, säger Mikael Andersson, ordförande i journalistklubben på Direktpress.

Det var i torsdags förra veckan, dagen före midsommarafton, som beskedet kom om en fusion mellan de två gratistidningsjättarna i Stockholm i och med att Direktpress köpt Mitt i för en okänd köpesumma. Tidigare i dag meddelades att Mitt i-tidningarnas chefredaktör Claes de Faire slutar och att Direktpress chefredaktör Joakim Fransson tar över.

Journalisten har utan framgång sökt vd Patrik Vincent för en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos