Gå direkt till textinnehållet

Uppgifter: Lukasjenko ansvarig för ouppklarat journalistmord

En inspelning från 2012 uppges visa att Belarus president Aleksandr Lukasjenko varit med och planerat samt godkänt flera mord. Bland annat det på journalisten Pavel Sheremet 2016.

Svenska nyhetssajten Global bar skriver om en bandinspelning som tidningen EU Observer tagit del av, som uppges visa hur president Lukasjenko sannolikt är ansvarig för det ouppklarade mordet på journalisten Pavel Sheremet 2016.

Inspelningen ska även visa på att Lukasjenko godkänt planerna på att mörda flera oppositionella i Tyskland, mord som aldrig genomfördes.

Detta enligt en inspelning från 2012 av dåvarande KGB-chefen i landet Vadim Zaitsev. De metoder som diskuterades på inspelningen var förgiftning och användning av sprängmedel.

Annons Annons

Det finns även uppgifter om att Lukasjenko redan för 22 år sedan ska ha beordrat mordet på landets tidigare inrikesministern Zacharenko.

Den förre inrikesministern försvann i maj 1999, i september samma år försvann även tidigare parlamentsledamoten Gontjar och en affärsman vid namn Krasovskij.

Fler avsnitt
Fler videos