Gå direkt till textinnehållet

TV4s VD gör comeback i Nyhetsmorgon

TV4s VD Casten Almqvist blir programledare i Nyhetsmorgon för en dag i sommar. Något som blivit en årlig tradition.

Första gången Casten Almqvist ledde Nyhetsmorgon var sommaren 2015 då han ersatte ordinarie programledaren Jesper Börjesson under hans semester. I år blir det fjärde gången han hoppar in som programledare.

”Det har blivit en tradition att Casten gör ett gästspel som programledare i Nyhetsmorgon. För oss som jobbar i nyhetsverksamheten är det förstås extra kul att vi har en VD som med kompetens och trovärdighet kan gå in och leda Sveriges största morgonprogram. Resultatet i rutan bygger på flera dagars redaktionellt arbete, där teamet och Casten utformar programmet tillsammans”, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon, i ett pressmeddelande.

Casten Almqvist är utbildad journalist och har tidigare jobbat som reporter, producent och i ledande positioner för TV-bolag, Bonniers digitala verksamhet och affärspress.

”Jag tycker att det känns jättekul att återigen få förtroendet att leda Nyhetsmorgon. Jag imponeras ständigt av hur redaktionen outtröttligt utvecklar programmet för att hela tiden ligga i framkant och jag kommer självklart göra mitt bästa för att förvalta det arbetet, om än bara för en förmiddag”, säger Casten Almqvist.

Lördagen den 11 augusti gör Casten Almqvist comeback i TV-rutan.

Fler avsnitt
Fler videos