Gå direkt till textinnehållet

TV4 ser över avtal med Mediakompetens

De anställda i TV4 Sverige och TV4 AB ska flytta över till ett nytt bolag. I samband med flytten ska TV4 se över avtalen med bemanningsföretaget Mediakompetens, vilket har skapat oro.

I samband med att Nyhetsbolaget Sverige AB startar i januari flyttar alla anställda i TV4 Sverige AB och TV4 AB över till det nystartade bolaget. Om två veckor får alla anställda ett brev hem och ombeds svara på om de vill flyttas över till det nya bolaget.

– I samband med verksamhetsövergången ska vi också se över hur vi ska bemanna organisationen och där ingår en översyn av hur vi använder bemanningsföretag i fortsättningen. Bemanningskostnaderna har blivit högre än vi räknade med, säger Annakarin Runestad som överser övergången.

Bland såväl ordinarie personal som bemanningsanställda har övergången till ett nytt bolag, samt det sparbeting som ligger på hela organisationen skapat oro.

– Det är naturligt att det blir en del oro och att det uppstår rykten när man genomför så här stora förändringar, säger Annakarin Runestad

Fler avsnitt
Fler videos