Gå direkt till textinnehållet

Tio tidningar överger TT för FLT

Sedan årsskiftet har tio dagstidningar slutat abonnera på TTs nyhetstjänst.— Vi går miste om intäkter på 3-4 miljoner men det leder inte till några personalminskningar, säger TT-chefen Erik Nylén.

Sedan årsskiftet har tio dagstidningar slutat abonnera på TTs nyhetstjänst.

— Vi går miste om intäkter på 3-4 miljoner men det leder inte till några personalminskningar, säger TT-chefen Erik Nylén.

Det senaste året har FLT byggt ut sin nyhetsbevakning för att ta upp konkurrensen med TT. Och man har uppenbarligen lyckats.

Östersunds-Posten är en av de tio tidningar som skippar TT och numera enbart förlitar sig på material från FLT.

— På det här sättet minskar vi våra kostnader med 600 000 – 700 000 kronor, säger Bosse Svensson, chefredaktör vid ÖP.

Han anser att TT alltmer blivit ett serviceorgan åt etermedierna.

— En annan utveckling är att TT informerar Stockholmstidningarna vad som hänt på landsorten föregående dag och det har inte vi så stor nytta av.

Vid Östersunds-Posten har man befarat att FLT inte skulle bevaka riksnyheterna lika bra som TT.

— Men de farhågorna har inte besannats, menar Bosse Svensson.

De uteblivna intäkterna för TT motsvarar bara ett fåtal procent av de 100 miljoner som TT drar in under ett år. Delar av förlusten täcks av att TT fått fler abonnenter på radiosidan.

TT svarar nu FLT med en satsning på nya featuretjänster åt dagspressen. I vår bygger TT upp en mindre redaktion i Göteborg som i samarbete med frilansar ska leverera bland annat allmänreportage samt tips- och spelmaterial.

De här tidningarna har lämnat TT: Bergslagsposten, Borlänge Tidning, Enköpings-Posten, Falu Kuriren, Hallandsposten, Hudiksvalls Tidning, Karlskoga Tidning, Nya Ludvika tidning, Södra Dalarnes tidning, Östersunds-Posten

Fler avsnitt
Fler videos