Gå direkt till textinnehållet

Tidnings-VD lovade att insändare skulle publiceras

Östersundstidningars VD Björn Hemmingsson lovade i ett mejl till företagarkollegor att en insändare skulle publiceras "i minst en av lokaltidningarna". - En olycklig formulering, säger han till P4 Jämtland.Uppdaterad.  

Östersundstidningar äger Östersunds-Posten, Länstidningen i Östersund samt några gratistidningar. Insändaren som Björn Hemmingsson syftar på i sitt mejl handlar om det planerade arenabygget i Östersund, som skribenterna anser måste bantas.

Insändaren publiceras i dag i såväl ÖP som LT. Den är underskriven av ett antal representanter för det lokala näringlivet, däribland Björn Hemmingsson och Östersundstidningar.

Björn Hemmingsson säger till Radio Jämtland att det rör sig om en olycklig formulering i mejlet, att han inte har något inflytande över publiceringsbesluten i tidningarna och att han inte hade fått något löfte om att insändaren skulle komma in i tidningarna.

ÖPs chefredaktör Hans Lindeberg säger att ÖP på nyhetsplats har granskat arenabygget under en längre tid och i och med det blivit beskyllda för att gå sin ledarsidas (Centerpartitisk) ärende. 

– Därför gör man nu en övertolkning av det Björn Hemmingsson skrivit. Att han skulle ha något inflytande över publiceringsbeslut är helt felaktigt.

– Och att vi tar in debattartiklar och bevakar arenabygget just nu är inte konstigt, ärendet ska upp i fullmäktige imorgon.

 

Fler avsnitt
Fler videos