Tidningen Hunger
läggs ner

3 juni, 2016

Mattidningen Hunger läggs ner efter tre år. Juninumret blir det sista. " Trist för matjournalistiken", säger Hungers chefredaktör Mats-Eric Nilsson.

I ett utskick till sina annonsörer och samarbetspartners, som Dagensmedia.se tagit del av, skriver VDn och förlagsredaktören för Hunger, Tobias Regnell, att juninumret av Hunger blir den sista. Tidskriften utkom med sitt första nummer 2013. De 6 000 prenumeranterna kommer att få Filter som ersättning.

– Det är väldigt trist förstås. Både för Hungers entusiastiska läsare och för matjournalistiken i stort. Vi har ju gjort en annorlunda mattidning som både är kritisk granskande och samtidigt inspirerande. Och den idén tror jag fortfarande stenhårt på. Förhoppningsvis kommer Hunger att kunna återuppstå i någon form framöver, säger Hungers chefredaktör Mats-Eric Nilsson.

I utskicket till annonsörerna står bland annat:

”Juni månads utgåva av Hunger blir den sista. (…) Tyvärr har vi sedan inte nått ut till alla de nya läsargrupper som vi hade hoppats på. Och eftersom bra journalistik kostar har ekvationen inte gått ihop.(…) Nu kommer vi istället att återigen öka matmaterialet i Filter – som vi vet har varit väldigt uppskattat. Magasinen från Offside Press har byggt på att vi tänkt nytt, gjort något som inte gjorts förut. Det vore konstigt om allt hade funkat – det hade betytt att vi inte varit tillräckligt modiga. Vi ska fortsätta att våga, fortsätta att ibland söka helt egna vägar.”

 

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies