Gå direkt till textinnehållet

Tidningar publicerar namn och bild på Arbogakvinnan

Daniel Nordström, chefredaktör för tidningarna i Västmanland, väljer att gå ut med namn och bild på några av de misstänkta i sommarstugemordet utanför Arboga.

Tidningarna i Västmanland publicerar i dag dokument om det så kallade sommarstugemordet utanför Arboga. Tidningarna publicerar även ett persongalleri med huvudpersonerna.

”Jag har fram tills nu valt att inte publicera någon av de inblandades namn. I samband med dokumentet publicerar vi nu namnet på de två huvudpersonerna i dramat,” skriver Daniel Nordström på sin blogg.

Tidningarna publicerar även namnet på den tredje make som hittades död i Hjälmaren i augusti 2015 utanför den sommarstugan i Granliden utanför Arboga.

I de pressetiska reglerna står det i paragraf: ”Överväg noga konsekvenserna av en namnpublicering som kan skada människor. Avstå från sådan publicering om inte ett uppenbart allmänintresse kräver att namn anges.”

”Enligt min bedömning står det allmänintresset över den publicitetsskada som riskerar att drabba de anhöriga när jag nu väljer att publicera namn. Det allmänintresset är nödvändigtvis inte att betrakta som högre när en eventuell dom kommer. Det är nu när åtalet väcks inom kort som jag bedömer att allmänintresset är som allra högst. Det är förklaringen till varför jag nu väljer att publicera namnen,” skriver Daniel Nordström på sin blogg.

Fler avsnitt
Fler videos