Gå direkt till textinnehållet

SVT lägger ned Nyhetslabbet

Sveriges Television lägger ned Nyhetslabbet efter bara en säsong. Någon form av fortsättning av nyhetslabbandet kommer det att bli, utlovar SVTs nyhetschef online Hanna Larsson. Men formerna är inte klara.

Nyhetslabbet, som var SVTs satsning på interaktiva livesändningar på webben, läggs ned efter bara en säsong. Sista uppgiften för de fyra journalisterna på Nyhetslabbet blir under Almedalsveckan.

På Nyhetslabbets blogg skriver Eva Landahl som är programchef för nyheter och samhälle och webbnyhetschefen Hanna Larsson att nyhetslabbandet kommer att fortsätta på SVTs sajt efter sommaren, men att formerna inte är helt klara.

”Vi har lärt oss mycket om nya innehållsvägar och ny teknik. Gänget bakom Nyhetslabbet har gjort ett strålande jobb, men slutar nu att labba på sitt nuvarande sätt”, skriver de på bloggen.

Annons Annons

Filip Struwe, som är en av de fyra journalisterna som har jobbat på Nyhetslabbet skriver i ett blogginlägg att han tror att interaktiva livesändningar på webben är framtiden: ”Trots allt som redan hänt och händer, tror jag vi befinner oss alldeles i början på en journalistisk videorevolution på nätet som vi inte ens kan föreställa oss. Snart är vi där att vi kan producera professionell teve med mobiltelefoner, varsomhelst närsomhelst.”

Fler avsnitt
Fler videos