Gå direkt till textinnehållet

Strid om genmäle efter jaktartikel

Frilansen Katarina Arnstad Elmblad utlovades genmäle Jakt & Jägare efter att Journalisten skrivit om hur hon kritiserats i en artikel i jakttidningen. Men det blir bara en intervju - hon är besviken.

Som Journalisten skrev i tisdags skrev Katarina Arnstad Elmblad en text om spårning i tidningen Jaktmarker och Fiskevatten – som kritiserades i konkurrenten Jakt & Jägare. Hon fick inte komma till tals i artikeln. Chefredaktören Anders Ljungs förklaring var att han ville skydda henne från publicitetsskador (hon var anonym i texten).

Sedan Journalisten skrivit om fallet lovade Anders Ljung att Katarina Arnstad Elmblad skulle få genmäle. 

En frilansjournalist har sedan å Jakt & Jägares vägnar ringt upp henne och bett om hennes version.

– Det här är inget genmäle – jag har ingen anledning att lita på vad den här tidningen skriver. Jag vill få in mitt eget genmäle i anslutning till artikeln på nätet och i nästa pappersutgåva, säger Katarina Arnstad Elmblad.

Anders Ljung menar att Katarina Arnstad Elmblad misstolkat vad han menat med genmäle:

– Vi gör en uppföljning av det här och ger henne tillfälle att säga vad hon tycker. Hon får säga i stort sett det hon har skrivit till mig.

– Som jag ser det får hon en fullvärdig chans till genmäle samtidigt som vi tar ett nytt journalistiskt grepp om det här, säger Anders Ljung.

 

Fler avsnitt
Fler videos