Gå direkt till textinnehållet

Stipendiebesked dröjer: ”Fler ansökningar än vanligt”

De som sökt Journalistförbundets utbildnings- och kompetensutvecklingsstipendier har fått vänta längre än vanligt på att få svar. Men beskeden ska komma före midsommar, lovar Journalistförbundets kommunikationschef Magnus Jonsson.

Alla som haft texter eller bilder publicerade i svenska tidningar, tidskrifter, böcker eller webbplatser kan söka stipendierna, som ska gå till organiserad utbildning eller kompetensutveckling. Maxbeloppet är 50 000 kronor, och medlen kommer från Bonus Copyright Access.

Högt söktryck och sjukdom hos handläggande personal har gjort att beskeden inte kommit än.

– Det har varit fler ansökningar än vad det brukar vara, och en del är alltid lite svårbedömda. Så det har tagit lite längre tid att gå igenom ansökningarna. Det i kombination med sjukdom har gjort att det dragit ut på tiden, säger Magnus Jonsson.

Han säger att förbundets policy är att besked ska lämnas före midsommar.

– Och det kommer att ske, vi kommer att lämna besked inom kort nu. Vi brukar lämna besked i slutet av maj eller i början av juni.

Den som av något skäl behöver besked omgående kan ringa direkt till Magnus Jonsson, säger han.

– Så får vi prata om det. Jag hoppas att det är väldigt få som är i den situationen, för deras egen skull, men i så fall får de ta kontakt med oss.

När informationen skickas ut kommer det också att stå på förbundets hemsida vilka som fått stipendiet.

Fler avsnitt
Fler videos