Gå direkt till textinnehållet

Stephan Linnér: Det är lite vemodigt att lämna Kvällsposten

Efter 39 år på Kvällsposten slutar idag kulturredaktören Stephan Linnér. Han fyller 63 år, men nappade på erbjudandet om avtalspension.

Sista dagen på jobbet har Stephen Linnér ägnat sig åt att rena på kontoren för att ger plats åt efterträdaren Christel Persson.

– Det är lite vemodigt eftersom det varit min arbetsplats sedan 1972. Det kommer säkert att kännas tomt, säger Stephan Linnér.

Eftersom han är den som varit anställd längts på Kvällsposten skulle han ha kunnat jobba vidare.

– Jag skulle ha kunnat stanna kvar. Men jag tyckte att det var ett bra tillfälle att sluta och ta steget och göra något annat. Jag är glad att det blir Christel Persson som blir min efterträdare. Hon är begåvad och duktig, säger Stephan Linnér.

Han kom till Malmö hösten 1972 och har jobbat på de flesta redaktionerna. De senaste 16 åren som kulturredaktör.

Vad han ska nu skall göra, frilansa eller skriva krönikor, vet han ännu inte.

– Just nu vill jag göra saker som jag försummat, läsa böcker jag inte hunnit med och inte minst min läsa kollega Per Svenssons bok om Malmö.

Stephan Linnér var med och drog igång Kvällsposten kultursidor då tidningen gjorde en nystart efter vad han kallar "det misslyckade iDAG-äventyret".

– Jag sökte tjänsten som kulturredaktör och tänkte att jag skulle jobba ett år och sedan låta andra ta över. Men det var så roligt och vi fick en sådan respons att jag blev kvar.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos