Gå direkt till textinnehållet

Sommarvikarien: Mattias Danielsson

Mattias Danielsson vikarierar under sommaren som sportreporter på TT. När han inte jobbar på TT skriver han barnböcker och läromedel.

Har du jobbat tidigare på TT?
– Det är fjärde sommaren för mig. Jag jobbar även som inhoppare under våren, hösten och vinter, framför allt helger.

Vad gör du mellan inhoppen på TT?
– Jag skriver barnböcker och läromedel.


Hur kommer det sig att du skriver barnböcker?

– Jag har jobbat på Kamratposten och att skriva barnböcker verkar vara en vanlig karriärväg för de som arbetat på tidningen. När jag är ute och förläser i mellanstadiet om hur det är att jobba som journalist och författare förklarar jag att sport, känslor och djur är mina tre stora favoritämnen.

Annons Annons


Skrev du om sport innan du började på Kamratposten?

– Jag jobbade en sommar på Barometern i Kalmar på sportredaktionen. Även på Kamratposten skrev jag mycket sport. Min stora barndomsdröm var att bli sportreporter.

Går det att försörja sig som barnboksförfattare?
– Inte riktigt. Det är därför som jag jobbar extra på TT. Förutom att dryga ut kassan jobbar jag på TTs sportredaktion för att det är väldigt roligt att jobba där.

Hur många barnböcker har du skrivit?
– Det blir 17 sammanlagt. Bokserien Rut och Knut tittar ut skrev jag ihop med andra författare. Sedan har jag skrivit tre böcker med en kollega på Kamratposten: Så känns ilska, Så känns sorg och Så känns kärlek. Jag har även skrivit Monster överallt och Lovisas fotbollsskola.


Några nya planer på att skriva en sportbok för barn?

– Jag har några idéer att skriva några faktaböcker om sport för förlaget Lättläst.

Fler avsnitt
Fler videos