Gå direkt till textinnehållet

Söderförorter får ny gratistidning

Direktpress Stockholm, tidigare Innerstadspress, växer utanför tullarna med två nya titlar: Tidningen Årsta/Enskede och Tidningen Liljeholmen/Älvsjö.- Södermalm spiller ut söderut och nu bestämmer vi oss för att följa efter, säger chefredaktören Helene Claesson. 

Direktpress Stockholm gör sedan tidigare gratistidningarna Södermalmsnytt, Östermalmsnytt, Vi i Vasastan och Vårt Kungsholmen. Tidningarna har en gemensam redaktion på Valhallavägen. Fyra nya reportrar har rekryterats för att göra de två nya titlarna.

Att det blir i södernärförort som företaget expanderar är logiskt, menar Helene Claesson.

– Som etablerad innerstadstidning känns det naturligt att växa organiskt utåt, och inte börja långt bortanför tullarna. Söder spiller över. Det har hänt mycket med de här söderförorterna på senare år, söderborna flyttar ut med sina surdegar och förvandlar dem.

Vad säger du om nya DN Stockholm? Blir DN en vassare konkurrent nu?

– Det är orättvist att jämföra DNs tio man starka Stockholmsredaktion med oss i den bemärkelsen. 

– Men det vi gör kan inte DN göra. Vi gör de lokala nyheterna så att det berör dem som bor i de här områdena. DN gör Stockholmsnyheter, det måste de göra. Vi kommer nog delvis att springa på samma bollar, men vi kommer ändå att skriva våra grejer med våra vinklar. Vi kan gå in och vara väldigt nära våra läsare, det är det vi gör.

Fler avsnitt
Fler videos