Gå direkt till textinnehållet

Skenande papperspris nådastöten för Varbergsposten

Stampen lägger ned gratistidningen Varbergsposten på grund av pappersprisökningen om 50 procent 2022.

Det sista numret av gratistidningen Varbergsposten kommer ut i slutet av januari, meddelar Stampen Media i ett pressmeddelande. Orsaken är en stadigt försämrad ekonomi – samt priset på papper:

”I och med den aviserade pappersprisökningen på 50 procent inför 2022 ser Stampen Media ingen långsiktig affär i att driva tidningen vidare.”

Stampen har de senaste åren satsat på digitala prenumererationer. Så sent som i september återuppstod Partille Tidning som helt digital prenumererad sajt och e-tidning. Partille Tidning var tidigare en gratistidning som ägdes av William Michelsen boktryckeri AB, som gick i konkurs i september 2019.

Annons Annons

– Vi vill lägga resurserna på våra växande prenumererade titlar både digitalt och i papper. Hallands Nyheter läses av fler och fler och har en stark upplageutveckling. Det är där vi ser framtiden för den lokala kvalitetsjournalistiken i Varbergs kommun med omnejd. Vi tror och hoppas att annonsörerna och läsarna av Varbergsposten vill följa med oss över till Hallands Nyheter, säger Stampen Medias vd Johan Hansson i en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos