SJF och FGJ: "Skrota förslaget om utlandsspioneri"

19 januari, 2018

FOTO: Tor Johnsson Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling (bidlen) och Föreningen Grävande journalisters ordförande Foaud Youcefi uppmanar justitieministern att skrota utredningsförslaget om utlandsspioneri som ett nytt brott.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver Jonas Nordling och Foaud Youcefi att viktiga berättelser om exempelvis missförhållanden inom FN riskerar att aldrig berättas om förslaget om utlandsspionage, som Journalisten rapporterat om flera gånger tidigare, blir verklighet.

Vilka historier är det som inte kommer nå offentligheten? Vilka missförhållanden kommer att förtigas? Det vet vi inte. Vad vi vet är att dagens problem inte är att medierna rapporterar för mycket om svensk utrikespolitik. Problemet är inte heller att de med insyn i Sveriges förehavanden utomlands för lättvindigt vänder sig till medier för att avslöja missförhållanden. Tvärtom – vi vet att det behövs mer insyn, skriver de.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies