Gå direkt till textinnehållet

Se & Hör: Kungliga bröst behandlas annorlunda

Det händer att Se & Hör publicerar topplessbilder på kändisar. Men då tidningen valde att publicera brösten på en kunglighet ledde det till ramaskri. Dubbelmoral, anser Carina Löfkvist, Se & Hörs chefredaktör.

I det nya numret av Se & Hör publiceras åtta bilder på Catherine, prinsen Willians fru, där hon saknar bikiniöverdel.
Martin Jönsson, kulturchef på SvD, skriver i en krönika att publiceringen av bilderna kommer i ett känsligt läge efter News of The World-skandalen. I Storbritannien pågår det offentliga förhör som kan leda till ny reglering av medier.
”Det kan också öka risken för hårdare reglering i andra länder, även i Sverige”, skriver Martin Jönsson.
Carina Löfkvist påpekar att det inte är första gången som tidningen publicerar liknande bilder på kändisar. Ingen har då hört av sig till henne och varnat för att publiceringen kan leda till hårdare reglering.
– Skillnaden är att det då inte rörde sig om kungligheter. Jag tycker att det är dubbelmoral, att kungligheter behandlas annorlunda, säger Carina Löfkvist.
Hon efterlyser en diskussion om gränsen för privatlivet oavsett om det är kungligheter, politiker eller artister, oavsett om personen är påklädd eller avklädd.
– Det verkar som om det är de kungliga brösten som är skakande.

Franska tidningar får inte visa bilderna. Detta efter att prins William och Kate via sin advokat vänt sig till domstol efter att bilderna publicerats i den franska tidningen Closer.
Bilderna har tidigare publicerats i italienska, irländska och danska tidningar.

 

Fler avsnitt
Fler videos