Se & Hör klandras för spritrubrik

28 juni, 2012

MEN-beslut Tidningen Se & Hör hade en rubrik om Charlotte Perrellis förhållande till alkohol som var så missvisande att tidningen förorsakade henne en oförsvarlig publicitetsskada, enligt PO och PON.

Se & Hör 8/2012 hade förstasidesrubriken "Det hårda turnélivet har satt sina spår. Charlotte Perrelli talar ut om spriten". Inne i tidningen framgick däremot att Perrelli "dricker extremt lite", ett citat från en intervju i Damernas Värld.

Allmänhetens pressombudsman menar att rubriken inte bara saknar täckning utan "för läsarens tankar i direkt felaktig riktning". PO anser att Se & Hör med sin löpsedel och förstasida förorsakat Perrelli en oförsvarlig publicitetsskada och bör klandras för brott mot god publicistisk sed. PON instämmer i POs bedömning och finner att tidningen ska klandras för att ha grovt brutit mot god publicistisk sed.

Taggar: Se & Hör, PO, PON

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies