Gå direkt till textinnehållet

Sanna Sjöswärds fotoutställning stulen

Fotografen Sanna Sjöswärds utställning Eldsjälar på Bokmässan i Göteborg har blivit stulen. Tjuvarna fick med sig elva inramade porträttbilder, men lämnade kvar en.(Det inramade fotot av konstnären Lennart Mossberg stals på Bokmässan. Foto: Sanna Sjöswärd.)

– Utställningen ska till Örebro i februari, och det är rätt mycket jobb bakom en sådan här större utställning, säger Sanna Sjöswärd till Journalisten. Det känns trist.

Porträttfotografierna är i storleken 70 x 100 centimeter och har metallramar.

– De är ganska tunga och inte så lätta att få med sig, säger Sanna Sjöswärd.

Efter Bokmässan skulle fotografierna ha packats i lådor och placerats tillfälligt i ett lagerrum i väntan på att skickas vidare. Men när utställningsansvarig på Bokmässan letade efter bilderna fanns det bara en enda kvar: ett foto av skådespelaren Mikael Nyqvist, som tjuvarna av någon anledning inte tagit med sig.

Det är den andra fotostölden på kort tid. Den 17 oktober stals 44 bilder som yrkesbutiken Procenter visade i sin foajé i Stockholm. Även denna gång handlade det om kändisporträtt i storleken 70×100 centimeter. Bara fyra bilder lämnades kvar.

Några dagar senare hittades en av bilderna från Procenterstölden, Sanna Sjöswärds foto av Amanda Ohms, i en häck i Huddinge.

Enligt Biblioteksmässan har man inte varit med om en sådan här stöld tidigare.

Fler avsnitt
Fler videos