Gå direkt till textinnehållet

Så ska papperstidningsläsarna i Holsljunga bli digitala

Ett nytt projekt inom Gota Media ska transformera papperstidningsläsare på landsbygden till digitala läsare. Det ska ske med hjälp av coronasäkrade utbildningsträffar utomhus, där bland annat en iPad ingår i prenumerationen.

Journalisten har tidigare berättat om Postnords varannandagsutdelning som bland annat kritiserades hårt av Avesta Tidning. 

Gota Media landsätter nu – med hjälp av mediestödspengar på strax över 3,2 miljoner kronor – ett projekt under namnet ”Digital landsbygd”.

Där vill man snabba på utvecklingen med att digitalisera tidningsläsarna på landsbygden och först ut är den lilla orten Holsljunga i Svenljunga kommun.

Bland annat lanserar man coronasäkrade utbildningsträffar utomhus och en ny digital prenumeration där en iPad ingår. Holsljungaborna kommer också att få en direktlinje in till supporten.

Bakgrunden är att i början av maj slutar Borås Tidning att dela ut papperstidningen i Holsljunga, skriver koncernen i ett pressmeddelande. 

– Tidigare när vi har gjort förändringar har vi kunnat erbjuda tidningen med post, men det är tyvärr inte längre möjligt på grund av Postnords planer att börja med varannandagsutdelning, säger Håkan Palmborg, marknadsområdeschef Sjuhärad 

– Syftet med Digital landsbygd är att ta våra läsare i hand, att hjälpa dem att bli digitala. Men det här handlar om så mycket mer än att bara få våra läsare att nyttja oss digitalt. Börjar man inte nyttja digitala tjänster står man till viss del utanför en del av samhället, säger Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund.

Fler videos
Fler avsnitt