Gå direkt till textinnehållet

Rysk journalist hoppar av och talar ut om Kreml-tv

Den avhoppade tv-journalisten Zhanna Agalakova höll idag en presskonferens om sina erfarenheter av att jobba för rysk stats-tv, hos Reportrar utan gränser i Paris.

Kriget i Ukraina fick den kända ryska tv-journalisten Zhanna Agalakova att välja att hoppa av sitt jobb på ryska statliga tv-kanalen Kanal ett.

Idag berättade hon på en presskonferens på Reportrar utan gränsers huvudkontor i Paris om sina erfarenheter från den Kreml-nära tv-kanalen.

”I Ryssland kväver makten den oberoende pressen och vi har hamnat i en situation där man i medier bara ser en berättelse: maktens, en persons. Våra nyheter visar inte verkligheten”, sade Zhanna Agalakova enligt RSFs Twittertråd om presskonferensen.

Annons Annons
Hon sade också att hon väntade sig anklagelser om att vara spion och att ha fått stora pengar för att gå ut och ta avstånd från den ryska propaganda-tv:n:
 
”Men ingen har betalat mig, jag arbetar inte för någon, bara för mitt land”, sade Zhanna Agalakova.
 
Zhanna Agalakova har varit programledare i rysk tv och de senaste femton åren korrespondent i New York och Paris. Hon lever åter i Paris sedan 2019 och sade upp sig den 3 mars, enligt RSF i Paris.
Fler videos
Fler avsnitt