Gå direkt till textinnehållet

Rekord för Sveriges Radio – 7,4 miljoner lyssnare

Efterhandslyssningen på SR ökade med 19 procent under 2021.

Under coronapandemin ökade lyssnandet på Sveriges Radio och under 2021 sattes rekord: 7,4 miljoner personer lyssnade på SR en genomsnittlig vecka. Det framgår att SRs årliga public service-redovisning.

P1 hade en dygnsräckvidd på 1,75 miljoner lyssnare och efterhandslyssningen (on demand-lyssning) ökade med 17 procent.

– Den fortsatt mycket starka lyssningen under 2021 på vår nationella nyhetskanal P1 visar att i kristider likt coronapandemin vänder sig publiken till oss för korrekt och heltäckande rapportering, vi har både nyheter och analyser. De senaste dagarnas dygnet runt-rapportering om kriget i Ukraina har även den återigen satt fingret på den viktiga roll som Sveriges Radio spelar som trovärdig nyhetsförmedlare i tider av kris och krig. Vi kan ge fördjupning och sätta in nyheterna i ett sammanhang, likt ingen annan och vi ser i dessa dagar hur direktsänd radio står sig oerhört stark, säger Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio, i en kommentar.

P3s totala räckvidd ökade med 50 000 på dygnsbasis under 2021. Ökningen är jämnt fördelad mellan linjär och on demand-lyssning och den linjära lyssningen vände uppåt för första gången på flera år och ligger nu på 750 000 lyssnare, enligt SR. Veckoräckvidden för P3s on demand-lyssning ökade med 18 procent där en stor del kommer från P3 Dokumentär med 515 000 lyssnare i snitt per vecka.

P4 hade under förra året 3,4 miljoner dagliga lyssnare.

Fler avsnitt
Fler videos