Gå direkt till textinnehållet

Redaktionen drabbas hårt när Aftonbladet skär ner

Aftonbladet ska minska sina kostnader med omkring 100 miljoner kronor. Mellan 65 och 85 tjänster försvinner, majoriteten av dem på redaktionen.

På torsdagen satte styrelsen för Schibstedt ASA ramarna för sparprogrammet. Aftonbladet ska skära ner, med full effekt 2013. Klart är att den största personalbesparingen ska göras på redaktionen. 

"Det är tråkigt när duktiga medarbetare måste lämna oss, men det är vårt uppdrag och ansvar att säkra jobben och Aftonbladets ledande position i framtiden. Teknikutvecklingen och läsarnas nya vanor ställer nya krav på journalistiken. Vi kommer nu att skapa Sveriges mest moderna tidningsredaktion för att ännu bättre möta läsarnas behov i framtiden och förbli en viktig och engagerande röst i Sveriges medielandskap", säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin i ett pressmeddelande.

I dag, fredag, informeras tidningens medarbetare. På måndag ska de lokala fackklubbarna kallas till MBL-förhandling. Enligt pressmeddelandet hoppas Aftonbladet kunna genomföra delar av nedbantningen med avgångsvederlag.

Aftonbladets VD Anna Settman kommenterar nedskärningarna:

"Aftonbladet är i dag störst i alla kanaler. Vi gör den här förändringen för att vara störst även i framtiden. Genom att vidta åtgärder nu, får vi möjligheter att vara fortsatt offensiva och utveckla erbjudandet till läsare och annonsörer."

 

Fler avsnitt
Fler videos