Gå direkt till textinnehållet

RAI-journalister bär handskar och masker

Flera journalister i Italien har fått corona-viruset. På tv-kanalen RAI arbetar man i ansiktsmasker och handskar, berättar en medarbetare.

Så sent som igår stängde tidningen La Stampa centralredaktionen i Turin för att de ska kunna städa den noga. Detta efter att en av deras medarbetare testats positivt, rapporterar The Guardian.

Journalisterna vid La Stampa arbetar nu hemifrån precis som medarbetare vid flera andra stora redaktioner som Corriere della Sera och La Repubblica.

Journalister som jobbar för RAI fortsätter att rapportera från de norra regionerna av landet, som har drabbats mycket hårt av viruset. Minst en RAI-journalist har testats positivt.

Annons Annons

”Vi fortsätter att arbeta skift. Journalister som har varit i frontlinjen måste sätta sig i isolering efteråt”, säger Angelo Amelio, journalist vid RAI News till The Guardian.

På RAI-redaktionen används mötesrum gjorda för sex personer nu bara av tre personer samtidigt. Samtidigt ska medarbetarna använda ansiktsmasker och handskar, och hålla minst en meters avstånd från andra, berättar Angelo Amelio.

Fler avsnitt
Fler videos