Gå direkt till textinnehållet

Radioskugga på Radiogalan

I kväll fylls Folkets hus i Stockholm av ljudmänniskor – det är dags för årets Radiogala. Programmet Radioskuggan, av och med personer i hemlöshet, är nominerat till två priser och ska gå på galan i 14-mannatrupp.

En lång rad priser ska i kväll delas ut till Sveriges radiostjärnor. Det 14 personer starka teamet bakom Radioskuggan hör till dem. De är nominerade till både Årets närradio och till Årets folkbildare.

– Det är så himla kul, säger projektledare Hanna Samlin. Det ska bli jätteroligt att gå på galan, alla ser fram emot det. Oavsett om vi vinner är det jättekul.

Radioskuggan drog i gång i våras, tänkt som en plattform för människor som lever i hemlöshet och i samhällets marginaler.

Vad skulle det betyda om ni vann?

Vi skulle bli väldigt glada och stolta. Och vi skulle få mer uppmärksamhet och fler lyssnare, det skulle vara jättebra.

Verksamheten finansieras av Situation Stockholm, men Samlin söker nu bidrag från andra håll för att kunna fortsätta nästa år. Intresset har varit stort och allt fler ansluter sig till redaktionen. En gång i veckan sänds Radioskuggan live med publik.

– Tanken är att även om man kommer in i sista minuten och vill säga något så ska man få göra det. Det ska vara så spontant som möjligt. Men vi har också reportage, det är olika hur folk vill jobba. Jag försöker hjälpa folk att genomföra sina idéer och styra så lite som möjligt.

– Bland annat är det en kille som gör en serie där han försöker få tag på bostadsministern. Han försöker boka upp en tid och pratar med folk om vilka frågor de skulle vilja ställa. Jag hoppas han får göra en intervju till slut, säger Hanna Samlin.  

Fler avsnitt
Fler videos