Gå direkt till textinnehållet

Pulitzer-vinnare till Gräv 17

Hon har vunnit både Pulitzer-pris och Guldspade. Nu kommer SvDs Jenny Nordberg till nästa års Gräv-seminarium för att berätta om sin bok ”De förklädda kvinnorna i Kabul”.

I dag släpps biljetterna till Gräv-seminariet i Uppsala den 7-8 april. Bland föreläsarna hittar vi namn som Paul Meyers, BBCs internetresearch-expert. Han var en av de mer populära föreläsarna förra året och kommer nu tillbaka.

Även dramaturgen Michael Hancock kommer till Grävdagarna för att prata om hur man bygger dramaturgi med hjälp av rörlig bild för både längre och kortare format.

– Det kommer både att handla om hur man gör längre dokumentärer för TV och hur man kan lägga upp dramaturgin i kortare format, säger Fouad Youcefi, grävgeneral till Journalisten.  

Annons Annons

Jenny Nordberg, som till vardags bland annat är SvDs New York-korre, ska berätta om hur hon gjorde sin bok De förklädda flickorna i Kabul.

– Även om hon inte syns och hörs så mycket här på hemmaplan så är Jenny fantastiskt skicklig. Boken handlar om hur hon tillbringat tid med afghanska flickor som växer upp som pojkar i Kabul, säger Fouad Youcefi.

Bland föreläsarna hittar vi även Uppdrag Gransknings chef Nils Hanson som kommer att berätta om hur UG kvalitetsäkrar sina reportage. Även Jens Finnäs från Journalism ++ kommer till Gräv för att prata om hur man automatiserar viss insamling av material, exempelvis hur man kan hålla koll på kommunen utan att ringa dem, avslöjar grävgeneralen.

Fler avsnitt
Fler videos