Gå direkt till textinnehållet

Osäker framtid för studentradion i Göteborg

Det är fortfarande osäkert om Göteborgs studentradio K103 överlever. Det fattas 330 000 kronor för att driva verksamheten vidare.

Det statliga bidraget på omkring 330 000 kronor från Göteborgs universitet har dragits in från 2012. Det är en effekt av att kårobligatoriet avskaffades 2010 och att universitetet valt att satsa pengarna på annat.

En höjning av medlemsavgiften och ett bidrag från Folkuniversitetet har dragit in sammanlagt 60 000 kronor till radiostationen, men det räcker inte eftersom det krävs minst 330 000 kronor för att driva verksamheten vidare.
" Studentradions framtid hänger på kårerna. Vi väntar fortfarande på besked om de kan gå in och stötta oss eller inte, säger Eva Gustafvsson, stationschef, till Spionen.se.

Kårerna har ännu inte tagit något formellt beslut i frågan, men enligt Stina Fredriksson, ordförande i SAKS, Sahlgrenska akademins studentkår, är det inte troligt att de kommer att skjuta till de pengar som behövs.

"Vi har pratat om att stötta genom att köpa reklamplats och hjälpa till att informera om att studentradion finns, men det är inte troligt att vi går in med reda pengar", säger hon.

Inte heller GFS, Göteborgs förenade studentkårer, har möjlighet att stötta radion ekonomiskt.

En nedläggning av studentradion skulle bland annat drabba journaliststudenterna som sänder Radio JMG genom stationens sändningstillstånd.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos