Gå direkt till textinnehållet

Oklart om TV4s omorganisation

I morgon beslutar TV4s styrelse om omorganisationen då journalister ska flyttas till det nya Nyhetsbolaget. Det är in i det sista oklart hur personalöverföringen ska gå till.

I förra veckan uppgav Dagens Media att TV4s ledning övervägde att låta alla 400 journalister som arbetar med nyheter och aktualiteter få söka om sina jobb.

TV4s personaldirektör varken bekräftade eller dementerade i Dagens Media.

Lars Boström, ordförande i journalistklubben på TV4, är dock skeptisk till Dagens Medias uppgifter.

– Vi har försökt utreda detta och enligt vad vi fått reda på stämmer inte uppgifterna. Det handlar i stället om en verksamhetsöverföring.  Vår utgångspunkt är att alla ska med. Det är dock möjligt att alla inte får de arbetsuppgifter de har i dag utan att man genomför en kompetensväxling som kombineras med erbjudande om utbildning.

TV4-Gruppen och Bonnier Broadcasting beslutade i våras att bilda ett gemensamt nyhetsbolag för produktion av nyhets- och samhällsjournalistik till TV4-Gruppen och andra externa parter. Det nya bolaget blir fristående från TV4-gruppen.

Bolaget ska bland annat producera program till TV4s aktualitetsavdelning och till nyhetsverksamheten inom TV4 Sveriges 25 lokal-TV-stationer, liksom till den nystartade Nyhetskanalen.

Fler avsnitt
Fler videos