Ökat intresse för hot mot journalister

12 februari, 2015

FOTO: Tor Johnsson Hot mot journalister stod i centrum för en hearing i KU i dag. "Det är förstås positivt att KU visar ett sånt intresse", säger Jonas Nordling, ordförande i Journalistförbundet, som var en av talarna.

Hearingen var uppdelad i en internationell och en svensk del. Bland talarna fanns förutom Jonas Nordling bland annat Jonathan Lundqvist, ordförande i Reportrar utan gränser, Charlotta Friborg, vd och chefredaktör för Upsala Nya Tidning och Ulrika Knutson, krönikör.

- Vi ser ett ökat intresse från regeringen, polisen och Säpo för de här frågorna. Sen vart det leder vet vi ju inte. Bilden är i alla fall tydlig; att vi ska anmäla alla hot mot journalister och att polisen ska ta anmälningarna på stort allvar. Nästa vecka samlas flera medierepresentanter tillsammans med Säpo och då kommer frågan att ställas på sin spets, säger Jonas Nordling.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies