Gå direkt till textinnehållet
Foto: Tor Johnsson

Nytt digitalt verktyg ska betygsätta medarbetare på Bonnier News

Bonnier News har infört ett nytt digitalt verktyg där medarbetarna varje vecka kan bedöma chefen och svara på olika frågor som handlar om hur respektive avdelning levererar kvalitet och service.

Verktyget, som går under namnet Winningtemp, beskrivs i ett mejl till Bonnier News medarbetare som en ”engagemangsplattform”, rapporterar tidningen Arbetsvärlden.

Anders Forsström, journalistklubbens ordförande på Dagens Nyheter, säger till Arbetsvärlden att flera medlemmar hört av sig angående Winningtemp, med kritik som bland annat handlar om att undersökningen skickas ut varje måndag, att påminnelserna är många och att det man skriver omedelbart landar hos chefen.

– Chefen kan få omdömen på en middag en lördagskväll, och kan ju då också kolla vem som jobbar just då och förstå vem som skrivit något kritiskt. Det kan vara ett störningsmoment för chefen och innebära att anonymiteten är i fara för medarbetaren.

Annons Annons

Enligt Anders Forsström hade DN fram till årsskiftet en årlig enkät om arbetsmiljön som facket kämpat länge för att få till stånd. Den är nu ersatt av Winningtemp. Verktyget är ännu i sin linda, enligt Forsström, och flera titlar inom Bonnier News har knappt börjat använda det. Alla dotterbolag använder verktyget på sitt eget vis.  Han hoppas att det blir bättre med tiden.

Kommentarer

2 svar till ”Nytt digitalt verktyg ska betygsätta medarbetare på Bonnier News”

  1. Vad kan det komma för gott ur en sån funktion? Teknokratins triumf över förnuftet.

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos