FOTO: Tor Johnsson

NTMs köp av Sörmlands Media i hamn

7 december, 2018

Mediekoncernen NTM har ingått överenskommelse med Eskilstuna-Kuriren AB om att överlåta Sörmlands Media till NTM.

I början av september offentliggjorde parterna att de skrivit på en avsiktsförklaring om affären.

Genom uppgörelsen övertar NTM tidningarna Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Katrineholms-Kuriren samt Södermanlands Nyheter. Även tryckerierna Ektab och Österbergs omfattas av affären, som genomförs genom att Eskilstuna-Kuriren får en ägarandel i NTM samt en kontantdel.

Koncern-vd Jimmie Näslund väljer att lämna sin post i samband med att affären genomförs. Beslutet är taget av familjeskäl efter fyra års pendling mellan Eskilstuna och Örnsköldsvik, säger han i ett uttalande.

Här kan du läsa vår tidigare intervju med Sörmlands Medias styrelseordförande Sören Axelsson om varför affären enligt honom är bra för de dagstidningarna i Sörmland.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies