Gå direkt till textinnehållet

Norran-konflikt inget personligt

"Illojal, med oförmåga att anpassa sig till en vanlig arbetsplats och reagerar som ett trotsigt barn - men ändå en förträfflig person". Det säger Cal Wikström, ordförande i Norrans styrelse om den avskedade medarbetaren Tobias Ljungvall.

Cal Wikström har en motstridig syn på Tobias Ljungvall, ledarskribenten som avskedades från Norran i går.

– Tobias vill inte ha någon chef och kunde inte anpassa sig till arbetsplatsen. Och även om både han och Anette Novak är förträffliga personer, fungerade de inte alls tillsammans.

– Det värsta var dock att ansvarige utgivaren inte fick något säga till om ledaren, hon var trots allt chef och ansvarig utgivare, framhåller han.

Enligt Ljungvall, som fick skriftlig motivering till sitt avsked idag, handlade det inte om några personliga problem mellan honom och den ansvarige utgivaren:

– Nej, det handlade enbart om den ledare jag skrev i december, det var då hon krävde ändringar, jag vägrade och hon började trakassera mig, säger han. Efter det hade jag samtal med Cal Wikström som sade till mig att han var bekymrad över att Novak hade, som han sade "ställt in siktet på mig".

Norrans ledaravdelning har formellt haft en ställning där den i politiska frågor sorterar direkt under ägarstiftelsen, och haft en frisinnad liberal inriktning. Själva arbetsledningen av ledarredaktionen sorterar dock under chefredaktören.

Är detta arrangemang något som lätt skapar problematik , tror du?

– Det kan finnas en gränsdragningsproblematik där om chefredaktören vill utöka sitt beslutsområde, säger Tobias Ljungvall.

Läs tidigare artikel här och här.

 

Fler avsnitt
Fler videos