Gå direkt till textinnehållet

New York Times vann fyra Pulitzer

New York Times vann i fyra av 21 kategorier när årets Pulitzervinnare avslöjades i måndags.

Tidningen vann bland annat i kategorin ”Bästa förklarande reportage”, för sin granskning av Apple och andra teknikföretags verksamhet på den globala marknaden och dess baksidor. De vann också i kategorin ”Bästa undersökande journalistik” för sitt reportage om kinesiska ledares hemliga tillgångar. Reportaget hade skrivits av journalisterna David Barstow och Alejandra Xanic von Bertrab.  New York Times är den nyhetsorganisation som fått flest Pulitzer genom tiderna.

Andra vinnare i år var Associated Press i kategorin ”Bästa nyhetsfoto” för sin skildring av kriget i Syrien och nättidningen Insideclimate News vann i kategorin ”Bästa nationella bevakning” för sin rapportering om dåligt fungerande regler för olje-pipelines i USA. ”Bästa kommenterande text” fick Bret Stephens på The Wall Street Journal för sina texter om amerikansk utrikespolitik.

Pulitzerpriset är den mest prestigefyllda journalistiska nationella utmärkelsen i USA, och delas också ut i litteratur, drama och musik. Priset instiftades 1917 till minne av tidningsmannen Joseph Pulitzer.

Annons Annons

Alla Pulitzervinnare 2013 finns här.

Fler avsnitt
Fler videos