Gå direkt till textinnehållet

Nesser till Journalisten

Johannes Nesser har anställts som reporter på Journalisten. Han kommer närmast från en tjänst som ekonomireporter på Upsala Nya Tidning. (Foto: Tomas Ohlsson)

– Detta är drömjobbet, att skriva om journalistik, fackliga frågor och hur medierna förändras. Dessutom verkar det vara ett roligt gäng att jobba med, säger Johannes Nesser.

Som ekonomireporter hoppas han kunna bidra med kunskap och erfarenhet av att granska företag, i tider då mediebranschen letar efter sätt att ta betalt för journalistik.

På UNT är han ordförande för journalistklubben, där det för tillfället pågår en konflikt om arbetstiderna.

– Jag lämnar det fackliga vid ett olämpligt tillfälle, men man kan inte styra över de tillfällen som dyker upp.

Hans far är författaren Håkan Nesser.

– När jag växte upp var han lärare och nej, jag tänker inte skriva en deckare. Jag föredrar att skriva korta texter, max 30 000 tecken.

Hans far sökte till Journalisthögskolan, men kom inte in och blev i stället lärare. Johannes kom däremot in och började på JMK, journalistutbildningen vid Stockholms universitet. Han fick jobb på UNT 2001 innan han hade gått klart utbildningen. Under tiden på UNT har han vid flera tillfällen varit tjänstledig och jobbat för Strix Television och Expressens grävgrupp.

Johannes Nesser börjar på Journalisten den 1 september.

– Det känns väldigt bra att få en sådan etablerad och kunnig grävare och ekonomireporter till tidningen, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Fler avsnitt
Fler videos